εφαρμογές Progressive Web Apps

Progressive Web Apps

Οι εφαρμογές Progressive Web Apps (εν συντομία PWA) είναι εμπειρίες χρήσης που έχουν την δυναμική του web και είναι:

  • Αξιόπιστες – Φορτώνουν ακαριαία και ποτέ δεν καθυστερούν, ακόμα και σε κακές συνθήκες σύνδεσης στο διαδίκτυο
  • Γρήγορες – Απαντούν αμέσως στις εντολές των χρηστών με πολύ όμορφα εφέ και κινήσεις και χωρίς κολλήματα
  • Φιλικές – Έχουν την αίσθηση των κανονικών εφαρμογών δίνοντας μία συναρπαστική εμπειρία χρήσης

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά των PWA σας επιτρέπουν να έχετε και εσείς μια θέση στα κινητά των πελατών σας.

αξιοπιστία

Όταν οι εφαρμογές PWA εκτελεστούν από την συσκευή του χρήστη, οι service workers τους επιτρέπουν να φορτώσουν ακαριαία, ανεξάρτητα από την κατάσταση της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Ένας service worker είναι σαν ένα client-side proxy γραμμένο σε Javascript που βάζει την εφαρμογή στη διαδικασία να ελέγξει τα προσωρινά αρχεία και το πως θα απαντάει στις αιτήσεις των χρηστών. Δημιουργώντας την cache πριν αυτή χρειαστεί, μπορείτε να μειώστε σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξάρτηση της εφαρμογής από την ποιότητα του δικτύου, ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτή θα φορτώσει άμεσα και αξιόπιστα.

εφαρμογές Android και iOS
εφαρμογές Android και iOS

ταχύτητα

Σύμφωνα με εκτεταμένες έρευνες, το 53% των χρηστών θα φύγουν από ένα site αν κάνει περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσει! Και όταν αυτό φορτώσει, θα περιμένουν να είναι γρήγορο, να μην κολλάει, να μην καθυστερεί να αποκριθεί και με λίγα λόγια να έχει μία καλή εμπειρία χρήσης.

Η βελτίωση της ταχύτητας ξεκινάει από την ελαχιστοποίηση και την βελτιστοποίηση των δεδομένων που οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν. Αναλύοντας όλα αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να πετύχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με τη δημιουργία μίας εφαρμογής PWA.

φιλικότητα

Οι εφαρμογές τύπου PWA μπορεί να είναι εγκαταστάσιμες στην αρχική οθόνη του χρήστη ΧΩΡΙΣ την ανάγκη να εγκατασταθούν από το Play Store ή το App Store. Προσδίδουν μία εξαιρετική εμπειρία χρήσης σε περιβάλλον πλήρους οθόνης, ενώ με την χρήση ενός αρχείου manifest μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες μέσω των ειδοποιήσεων push notifications.

Το Web App Manifest μας επιτρέπει να ορίσουμε το πως η εφαρμογή θα εμφανίζεται όταν θα ενεργοποιηθεί. Μπορούμε να θέσουμε εικονίδια για την εφαρμογή στο κινητό, σελίδα loading αλλά ακόμα και υποσελίδα ή συγκεκριμένη λειτουργία της εφαρμογής που θέλουμε να φορτώσει.

εφαρμογές PWA
κατασκευή ιστοσελίδων και εφαρμογών

Είμαστε ανοιχτοί σε καινοτόμες προτάσεις και συνεργασίες.

Είμαστε εδώ να συζητήσουμε οποιαδήποτε ιδέα έχετε.

σας ακούμε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ